Natuurgeneeskunde

Onder natuurgeneeskunde verstaan we een verzameling van geneeswijzen die het zelfhelend vermogen van de mens stimuleren en vaak onder de noemer alternatief of complementair (aanvullend) vallen. Het gaat om geneeswijzen die soms als alternatief kunnen dienen, maar in ieder geval aanvullend hun bestaansrecht hebben. Een chirurg kan bij u een gebroken been weer aan elkaar zetten, maar uw lichaam moet uiteindelijk het herstelwerk doen. Een arts kan u een anti-bioticum geven, maar uiteindelijk moet uw afweer de bacterie opruimen. Natuurgeneeskunde kan u helpen uw immuunsysteem te stimuleren en herstel te bevorderen. Daarom is het een zeer goede aanvulling.
Het zelfgenezingsproces van ons lichaam wordt nogal eens onderdrukt. We zijn vaak snel geneigd om de medicijnkast in te duiken en een ziekteproces de kop in te drukken. Hierdoor heeft ons lichaam geen kans gekregen om zelf tot een genezingsproces te komen. We onderdrukken de lichamelijke symptomen die vrij komen als we ziek worden. Door het onderdrukken van deze symptomen bouwen we bijna geen weerstand op. Het lichaam wordt zogenaamd lui en zal steeds minder vaak zelf gaan vechten tegen ziektekiemen van buitenaf.

Natuurgeneeskunde houdt deze weerstand op een hoog peil en zorgt ervoor dat het lichaam ‘zelf’ in staat is om tot een genezingsproces te komen. Hoe hoger onze weerstand, hoe minder vaak we ziek zullen zijn.

De therapieën die ik aanbied in mijn praktijk zijn o.a.: fytotherapie, bio-resonantietherapie, orthomoleculaire geneeskunde, voedingsadviezen en cranio-sacraalbehandelingen.
In de natuurgeneeskunde wordt naast helend ook heel veel preventief gewerkt en altijd met natuurlijke hulpmiddelen.

De natuurgeneeskunde hanteert het ‘holistische’ principe. Ze beschouwt het organisme van de mens als een complex stelsel van nauw samenhangende systemen. Daar wordt uiteraard ook de psyche toe gerekend. Ze ziet een ziekteverschijnsel niet als een afwijking van een orgaan, maar als een verstoring van het evenwicht tussen alle systemen. De therapie is gericht op het herstel van dat evenwicht.

Vergoeding door vezekering

Vergoeding verzekeringsmaatschappij mogelijk, raadpleeg uw verzekeringspolis.


Deel deze pagina

Volg ons op

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief