Vergoedingen zorgverzekeraars in 2019 ingeperkt

26-11-2018
Geschreven door
Frans Wouts

Vergoedingen zorgverzekeraars in 2019

Zorgverzekeraars hebben hun polisvoorwaarden met daarin de vergoedingen voor 2019 bekend gemaakt. De CZ-groep ( CZ, OHRA en Nationale Nederlanden ),  maar ook Achmea hebben aangegeven een groot aantal complementaire en alternatieve therapievormen niet meer te vergoeden in de aanvullende zorgverzekering.

Door deze therapievormen niet meer te vergoeden zetten deze verzekeringsmaatschappijen patiënten en hun behandelaars in de kou.

De patiënten kunnen hun behandelingen niet meer declareren, waardoor zij minder regie hebben over hun eigen gezondheidszorg.

Het gaat onder meer om ayurvedische geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, Chinese kruiden geneeskunde, TCM, mesologie en cranio sacraal therapie, energetische therapie, speltherapie, psychomotorische kindertherapie en neuromusculaire therapie. Ook natuurgeneeskunde is beperkt.

Wellicht is het voor u als verzekerde goed een overeenkomst met een andere verzekeringsmaatschappij aan te gaan, welke alternatieve en complementair zorg wel nog vergoed.
« Vorige | Terug | Volgende »

Deel deze pagina

Volg ons op

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief