Nieuws

Tachyon workshop 9 maart 2019 11-12-2018

TACHYON WORKSHOP

'Contact met tachyonen leidt altijd tot heling, verjonging en bewustwording'.
Mooie woorden… maar zonder betekenis tot we echt tot ervaring en beleving overgaan. Wil je weten of er ook voor jou waarheid zit in deze stelling? Dan zal je zeker antwoord vinden tijdens de Tachyon ervaringsdag. 

Waarom een tachyon workshop bijwonen?
Wil ook jij je bewust worden van jouw eigen vermogen om te helen, te creëren en te verjongen, en hoe te leven in vreugde en innerlijke vrede? Dan wordt dit een boeiende en leerzame dag die jouw leven een andere wending kan geven. De tijd is rijp voor een nieuwe levenshouding en aangepaste hulpmiddelen om in liefde, gezondheid en vitaliteit te evolueren. Leven in Verticaliteit - Leven in verbinding en de tachyon tools zijn prachtige sleutels hiertoe. Ze brengen ons terug tot onze ware essentie. 
 

Tachyon workshop (nulpuntenergie ) 11-12-2018

OP 9 maart 2019 wordt een Tachyonworkshop georganiseerd.
Voor verdere informatoe gaat u naar www.franswouts.nl, onder het punt agenda.

Microbioom belangrijk voor veerkracht 11-12-2018

Het microbioom speelt een sleutelrol bij onze reactie op psychologische en fysieke stress en beïnvloedt hoe veerkrachtig we zijn, blijkt uit dit uitgebreide literatuuronderzoek.
Maar wat is die ‘veerkracht’ precies? 

In een uitgebreide literatuur-review hebben onderzoekers van MD Anderson Cancer Center in Houston, Mt Sinai Hospital in New York en University College Cork in Ierland het concept van veerkracht onderzocht. Veerkracht werd hierbij omschreven als ‘het vermogen van individuen om zich aan te passen aan en te herstellen van ongunstige, stressvolle omstandigheden’. Ons microbioom blijkt hierbij een sleutelrol te spelen. Het artikel is gepubliceerd in het tijdschrift Brain, Behavior and Immunity. 


 

Vergoedingen zorgverzekeraars in 2019 ingeperkt 26-11-2018

Vergoedingen zorgverzekeraars in 2019

Zorgverzekeraars hebben hun polisvoorwaarden met daarin de vergoedingen voor 2019 bekend gemaakt. De CZ-groep ( CZ, OHRA en Nationale Nederlanden ),  maar ook Achmea hebben aangegeven een groot aantal complementaire en alternatieve therapievormen niet meer te vergoeden in de aanvullende zorgverzekering.

Door deze therapievormen niet meer te vergoeden zetten deze verzekeringsmaatschappijen patiënten en hun behandelaars in de kou.

Nieuwsbrief van 16 november 2018 19-11-2018

Bekijk onze nieuwsbrief van 16 november 2018

Tachyon workshop ( nulpuntenergie ) 31-05-2018

Op 31 mei 2018 wordt een Tachyon workshop georganiseerd.
Voor nadere informatie kun je de agenda raadplegen op www.franswouts.nl

Dementie, alzheimer en alcohol 13-03-2018

Zware drinkers hoog risico op dementie 

Terwijl af en toe een glaasje alcohol juist tegen dementie lijkt te beschermen, stijgt bij hoge alcoholinname het risico op dementie extreem. Bij zware drinkers gaat het om een verdrievoudiging van dat risico. 

Iemand wordt als zware drinker beschouwd bij meer dan vier tot zes glazen alcohol per dag; zestig gram pure alcohol voor mannen en veertig gram pure alcohol voor vrouwen. Voor vrijwel alle vormen van dementie stijgt het risico met zware alcoholinname, maar vooral ook voor dementie op jonge leeftijd. Drankgebruik blijkt daarmee de grootste, beïnvloedbare factor te zijn die kan leiden tot dementie (Schwarzinger et al., 2018).

Probiotica, een alternatief voor vaccinatie? 03-01-2018

Een van de belangrijkste oorzaken van een verzwakte weerstand tegen virussen en bacteriën is een verstoorde darmflora of een verstoord bacterieel evenwicht in de darmen. Een verstoorde darmflora verlaagt bovendien de respons op vaccinatie. Probiotica worden daarom soms gebruikt als adjuvant voor vaccins (een hulpstof om de immuunrespons te verhogen).

Lunch voor schoolkinderen 04-09-2017

Het begin van het schooljaar is gestart.

Duizenden scholieren ruilen hun rustige thuislunch in voor een lunchbox in een drukke schoolrefter of kantine. Vaak wordt dan ook het strakke ritme van boterhammen in de trommel hervat. Maar dit hoeft echter niet. Maak dit schooljaar eens een creatieve en gezonde start en stop eens groenten in je lunchbox. Dit helpt je alvast om je dagelijkse groenteportie aan te zwengelen. Hier volgen enkele algemene tips bij het samenstellen van een lunchbox. 

Darmkanker en vitamine D 04-09-2017

Vitamine D vertraagt de progressie van darmkanker

Vitamine D is een belangrijke regulator van biochemische processen in de darm. De darmwandcellen bevatten veel vitamine D-receptoren. Het activeren van deze receptoren door vitamine D is nodig voor het gezond houden van de darmwand, voor het bestrijden van ziekteverwekkende organismen, voor de activiteit van immuuncellen en het regelen van inflammatie. Vitamine D verhoogt de activiteit van antikankergenen (tumor suppressor genen) en verlaagt de activiteit van kankergenen (oncogenen) (Sun M, 2016).

Melk en Parkinson 01-09-2017

Magere melkproducten verhogen parkinsonrisico

De Nurses Health Study blijft een rijke bron van onderzoeksresultaten. Uit een analyse van gegevens van 120.000 personen, bleek dat de consumptie van magere melkproducten gerelateerd is aan een verhoogd risico op parkinson. Is volle melk dan wél goed?

Groente en fruit voor gezondheid 28-04-2017

Bijna dubbel zoveel groente en fruit 

Volwassenen krijgen van het Nederlandse Voedingscentrum het advies om minimaal 250 gram groente en twee porties fruit per dag te eten. Vijf procent van de Nederlanders houdt zich aan de richtlijn voor groenten en 5-10% eet de aanbevolen hoeveelheid fruit (VCP 2007-2010).

In België wordt verwacht dat je dagelijks 300 gram groente eet. De gebruikelijke groente-inname van 143 gram per dag voor de 18- tot 39-jarigen en 172 gram per dag voor de 40- tot 64-jarigen is ondermaats. Gebruikelijk fruitinname is met amper 92 gram (bij de 18- tot 39-jarigen) en 128 gram (bij de 40- tot 64-jarigen),of net geen stuk fruit per dag, te laag. De ondergrens van de aanbeveling is 250 gram (Voedselconsumptiepeiling 2014).

Ruscus aculeatus

Vermoeide benen 28-04-2017

Ruscus aculeatus probaat tegen vermoeide benen 

Volgens François-André Allaert, een Franse onderzoeker werkzaam in Dijon, zijn er een hoop wetenschappelijke bewijzen dat extract van Ruscus aculeatus(muizendoorn) de symptomen van chronische veneuze ziekten sterk vermindert. In sommige Europese landen wordt de combinatie van ruscus-extract, methylchalchon en vitamine C al meer dan 50 jaar gebruikt tegen veneuze aandoeningen. In een overzichtsartikel somt Allaert de in-vitro-experimenten en klinische studies op die sinds 1990 met deze combinatie gedaan zijn rond veneuze aandoeningen.

 

Bisfenol A en intolleranties 20-10-2016

Blootstelling aan bisfenol A (BPA) tijdens de zwangerschap en vlak na de geboorte maakt nakomelingen kwetsbaar voor voedselintoleranties. Dat besluiten Franse onderzoekers na testen met ratten.

Orale Probiotica 01-10-2016

Er zijn inmiddels vele aanwijzingen dat orale bacteriën niet alleen lokaal van betekenis zijn, maar dat er ook een verband is met een systemisch effect. Zo laten epidemiologische studies zien dat er een significante relatie is tussen parodontitis en chronische ziekten als diabetes type II, hart- en vaatziekten, obesitas en mogelijk ook Alzheimer.
 

Deel deze pagina

Volg ons op

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief