Dorn Therapie

Zachte werveltherapie volgens de Dornmethode

Eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend!

Ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig last van de rug. En bij ruim 500.000 mensen zijn die klachten chronisch van aard. Het is zelfs zo dat ook steeds meer kinderen er last van krijgen. Medicijnen bestrijden de pijn, maar pakken de oorzaak niet aan, waardoor de klachten altijd weer terugkomen. De Dornmethode biedt daarentegen wel een oplossing. De eenvoudige handgrepen en oefeningen daarvan zijn vaak voldoende om de klachten structureel te verhelpen. Juist die eenvoud maakt de Dornmethode zo begrijpelijk en doeltreffend. Bovendien is de methode nooit schadelijk. Het klinkt onmogelijk, maar mensen die jarenlang last hadden van wervel- en gewrichtsklachten kunnen ineens pijnvrij zijn. En dat zonder medicamenten, injecties of instrumenten!
De Dornmethode is uitsluitend gericht op onderzoek en correctie van gewrichten en wervels.
Klachten
De Dornmethode is aan te bevelen bij:

  • Beenlengteverschillen
  • Bekkeninstabiliteit
  • Bekkenscheefstand
  • Blaasontstekingen
  • Kyfosen
  • Lordosen
  • Scoliosen
  • Hoofdpijn en/of migraine
  • Schouder-, rug- en voetklachten
  • en vele andere klachten van het bewegingsapparaat en de interne organen.

Contra-indicaties

Ondanks het feit dat de Dornmethode zeer mild is, zijn er situaties waarbij deze methodiek niet toegepast kan of mag worden. Enkele contra-indicaties zijn: wervelkolommetastasen of tumoren op wervels of gewrichten, borst- en botkanker, botbreuken, of toepassing kort na een ernstig ongeval zonder dat een arts is geconsulteerd, ontstekingen op de te behandelen plaatsen, osteoporose of botontkalking en acute hernia of spit. Maar ook jarenlang (twee à drie jaar) zwaar of intensief gebruik van cortisonen of prednison.

De Dornmethode is een zéér zachte manuele methode in de natuurgeneeswijze en volkomen veilig. Het creëert optimale ruimte voor zenuwen die uit het ruggenmerg komen en die belemmerd worden door de scheefstand van een wervel. Een veelvoorkomend probleem! Vaak gaat het om een bekkenscheefstand, met als gevolg heiligbeenverschuivingen, maar ook chronische aandoeningen als darm- en blaasproblemen, heup-, lage rug- en nekklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen of scoliose.

De basis van de Dornmethode is daarom altijd de correctie van beenlengteverschil! 

Vergoeding door verzekering

Deze therapie kan geïntegreerd worden gebruikt bij Natuurgeneeskunde en Cranio Sacraal therapie.


Deel deze pagina

Volg ons op

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief